اگر مردی همسرش را متهم به زنا (قذف) کند آیا نکاح آنها باطل می شود؟
 

اگر مردی همسرش را متهم به زنا (قذف) کند آیا نکاح آنها باطل می شود؟

الحمدلله،

آنچه در این مورد به شما گفتند صحیح نیست، چرا که قذف کردن همسر از جانب شوهر (یعنی اتهام زنا و خیانت به همسر) موجب باطل شدن عقد نکاح نخواهد شد، اما اگر همسر حق مشروع خود را در این مسأله بخواهد – که عبارتست از اجرای حد قذف بر شوهر – در آنصورت شوهر او به یکی از دو امر زیر ملزم خواهد شد :

1- یا باید چهار شاهد بیاورد که بر زنای او گاهی دهند.

2- یا بایستی با همسرش ملاعنه کند.

و ملاعنه یعنی : هرگاه کسی زن خود را به ارتکاب زنا متهم ساخت‌، چهار بار سوگند می‌خورد که او از راست‌گویان می‌باشد و ادعایش راست است و بار پنجم می‌گوید : لعنت خدا بر وی باشد اگر او از دروغگویان و ادعایش دروغ باشد. و زن نیز اگر بخواهد او را تکذیب‌کند چهار بار سوگند یاد کند که شوهرش از دروغگویان است و ادعایش دروغ است و در بار پنجم بگوید غضب خدا بروی باد اگر شوهرش از راست‌گویان باشد.

برای توضیحات بیشتر در مورد ملاعنه و احکام بعد از آن به فتوای (5681) مراجعه کنید.

اگر شوهر یکی از این دو گزینه را انجام ندهد، پس او مستحق حد قذف است، و حکم به فسق او داده شده و گواهیش مردود است، و حد قذف نیز هشتاد ضربه شلاق است. خداوند متعال می‌فرماید : «وَالَّذِینَ یَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ یَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِینَ جَلْدَةً وَلاَتَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَداً وَ أُولَئِکَ هُمْ الْفَاسِقُونَ» (نور : 4).

یعنی : «کسانی که به زنان پاکدامن نسبت زنا می‌دهند؛ سپس چهار شاهد نمی‌آورند؛ بدیشان هشتاد شلاق بزنید و هرگز گواهی دادن آنان را نپذیرید، و چنین کسانی فاسق هستند».

بر شوهر واجب است که تقوای خدا داشته باشد و زبانش را از کلام حرام بازدارد، و از دشنام و توهین دست بردارد، و بداند که در مورد تمام آنها بازخواست می شود.

و بر شما نیز شایسته است که از طریق مناسبی شوهرتان را نصیحت و یادآوری کنید، حتی اگر لازم شود که از یکی از نزدیکانش یاری بخواهید، شاید الله متعال او را هدایت کرد و به راه اصلاح بازگشت.

شوهر اگر در حال همسرش شک نمود، ولی هیچ مدرک و دلیلی بر زنا یا خیانتش نیافت، و بچه ای هم درکار نبود که بخواهد از طریق لعان وی را از خود نفی کند، پس یا همسرش را به نیکی نگهدارد و با او حُسن معاشرت داشته باشد، و یا بخوبی او را طلاق دهد، چرا که الله متعال طلاق را سبب خروج زوجین از بن بستی کرده که به سوء رابطه و علاقه کشیده شده باشد، و جایز نیست که زن را نگهدارد و در عوض او را مورد اذیت و آزار و اهانت کند.

منبع : سایت (الإسلام سؤال وجواب).

 

والله اعلم

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com