حکم سقط جنین زنی که مبتلا به ایدز است و حق حضانت او
 

حکم سقط جنین زنی که مبتلا به ایدز است و حق حضانت او

الحمدلله،

اولاً : سقط جنین وقتی که مادر مبتلا به ایدز باشد :

باتوجه به اینکه انتقال عامل بیماری ایدز از زن باردار به جنینش غالبا تا بعد از پیشرفت بارداری – بعد از دمیده شدن روح در جنین – و یا در هنگام زایمان روی نمی دهد، لذا شرعا سقط آن جایز نیست.

 

دوماً : حضانت کودک سالم و شیردهی وی توسط مادر مبتلا به ایدز :

از آنجائیکه بر طبق معلومات پزشکی امروزی؛ خطری جدی کودک سالم را به دلیل حضانت یا شیردهی او نزد مادر مبتلا به ایدز تهدید نمی کند.. لذا شرعا مانعی وجود ندارد که مادر حضانت و شیردهی کودک را برعهده گیرد بشرطیکه گزارش پزشکی آنرا منع نکند.

 

سوماً : حق زوجین در درخواست برای جدایی به دلیل مبتلا شدن طرف مقابل به ایدز :

زن می تواند از شوهر خود درخواست جدایی کند به این اعتبار که بیماری ایدز بر اثر آمیزش جنسی قابل انتقال است.

منبع : مجمع الفقه الإسلامی ص 204-206.

 

نکته : امروزه با استفاده از داروهای ویژه ای در مادر و نوزاد، مشاوره، انتخاب شیوه زایمان و اجتناب از شیردهی به نوزاد با شیر مادر آلوده به ویروس، میزان انتقال ایدز به نوزادان به کمتر از یک ‌درصد کاهش پیدا کرده است. و در صورتی که مادر مبتلا به HIV (ویروس ایدز) به موقع به پزشک متخصص مراجعه کند می‌توان انتقال ایدز  از مادر به جنین را به صفر رساند.

بر طبق اظهارات یکی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران : ایدز فرآیند حاملگی را تغییر نمی ‌دهد و بر روی رشد و تکامل جنین تأثیر گذار نیست. (بعنوان مثال منجر به تولد نوزاد عقب افتاده ذهنی یا دارای نقص عضو نخواهد شد.) و زن HIV مثبتی که حامله است٬ پس از ماه های اول حاملگی می ‌تواند داروهای ضد HIV را دریافت کند تا هم به سلامت وی کمک کند و هم از انتقال HIV به جنین جلوگیری شود. "بنقل از سایتهای معتبر پزشکی" .

 

والله اعلم

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com