::ISLAMPP.COM::     دانلود کل سایت بصورت آفلاین! کلیک کنید     ::ISLAMPP.COM::     @ توجه توجه @ به سؤالات تکراری پاسخ داده نخواهد شد، پس لطفا قبل از ارسال سوال، در سایت جستجو کنید@

 اخبار جديد

صفحه أصلى

فتاواى متن

فتاواى صوتى

فتاواى تصويرى

گروهبندى فتاوى

كتابخانه فتاوى

جديدترين فتاوى

دانلود کتاب

اصول و تعبير خواب

فرستادن سؤال

جستجو در سايت

پيشنهادات و انتقادات

ارتباط با ما

درباره ما

آمار سايت

7132724 تعداد بازديد سايت

29705 تعداد كل فتاوى

9091 تعداد فتاواى متن

11381 تعداد فتاواى صوتى

9233 تعداد فتاواى تصويرى

169342833 تعداد كل فتاواى خوانده وشنيده شده

119380 تعداد كل فتاواى ارسال شده

 

نمايش فتاوى

 

فتاوى -->> -->>  فتواى انتخاب شده

آیا لازمست که پوشش حجاب زن به رنگ سیاه باشد؟
شماره فتوى 8913

تعداد بازديد 5885

فرستادن به دوست 

 چاپ كردن

تاريخ اضافه 2014-01-06

 

آیا حرام است که زن لباسهای ساتر اما رنگی بپوشد؟ و منظور چیست که می گویند پوشش حجاب نباید زینت داشته باشد؟


الحمدلله،

مشروط نشده که پوشش حجاب به رنگ سیاه باشد، زن می تواند لباس با هر رنگی بپوشد بشرطیکه رنگ آن مخصوص مردان نباشد، و لباسی نپوشد که در آن زینتی باشد، یعنی : لباس مزین و آرایش شده باشد بگونه ایکه نگاه مردم را به سوی خود جلب کند، به دلیل عمومیت آیه : « وَلا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ» (نور 31). یعنی : « و زینت خود را آشکار ننمایند». لباس مزین نیز داخل در عموم این آیه می شود.

همچنین از ابوهریره رضی الله عنه رایت است که رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودند : « لا تَمْنَعُوا إِمَاءَ اللَّهِ مَسَاجِدَ اللَّهِ، وَلَکِنْ لِیَخْرُجْنَ وَهُنَّ تَفِلاتٌ» أبو داود (565).

یعنی : «زنان را از رفتن به مساجد منع نکنید لیکن آنان، بدون استعمال بوی خوش بیرون شوند».

علامه عظیم آبادی در " عون المعبود" در شرح این حدیث گفته : «منظور از (تفلات) یعنی معطر ساختن خود .. و از معطر ساختن نهی شدند تا مبادا مردان با رایحه آن تحریک شوند، و هرآنچه در معنای آن باشد یعنی محرک و برانگیزاننده شهوت باشد همین حکم را دارد، مثل البسه و زیور آلات که اثر آن ظاهر می شود و زینت فاخر».

پس بر زن واجب است که هرگاه بر مردان بیگانه روبرو شد از پوشیدن لباسهای منقوش و زینت شده که انظار مردها را جلب می کند خودداری نماید.

در فتاوی هیئت دائمی افتاء آمده : «برای زن جایز نیست با لباسی بیرون رود که آرایش شده (زینتی) و جلب کننده نگاهها باشد، زیرا این پوشش دل مردان را می رباید و آنان را در دینشان در فتنه می اندازد، و علاوه بر آن ممکن است منجر به هتک حرمت خود آنان نیز بشود».

فتاوی الجنة الدائمة (17/100).

و باز گفتند : «لباس زن مسلمان تنها به رنگ سیاه محدود نیست، و می تواند هر رنگی را بپوشد بشرطیکه عورت او را بپوشاند و مشابه (پوشش) مردان نباشد، همچنین تنگ نباشد که اعضای بدنش را برجسته کند، و یا شفاف نباشد که پشت آن دیده شود، و فتنه برانگیز نباشد».

فتاوی الجنة الدائمة (17/108).

و باز گفتند : «پوشش سیاه در مورد زنان مشخص نشده، آنها می توانند لباسهای زنانه با رنگهای دیگر هم بپوشند، بشرطیکه جلب توجه نکند و فتنه برانگیز نباشد» فتاوی الجنة الدائمة (17/109).

بسیاری از زنان پوشش سیاه را برای حجاب خود انتخاب می کنند نه به این علت که واجب است، بلکه به این دلیل که از زینت و فتنه انگیز بودن به دور است، حتی حدیث وارد شده که زنان صحابه لباس سیاه می پوشیدند، چنانکه ام سلمه رضی الله عنها روایت می کند : « لَمَّا نَزَلَتْ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلابِیبِهِنَّ خَرَجَ نِسَاءُ الأَنْصَارِ کَأَنَّ عَلَی رُءُوسِهِنَّ الْغِرْبَانَ مِنْ الأَکْسِیَةِ» أبو داود (4101).

یعنی : «وقتی آیه نازل شد : « یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُل لِّأَزْوَاجِکَ وَبَنَاتِکَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِن جَلَابِیبِهِنَّ : ای‌ پیامبر! به‌ زنان‌ و دخترانت‌ و به‌ زنان‌ مسلمانان‌ بگو: جلبابهای‌ خود را بر خود نزدیک‌ سازند» زنان انصار که‌ از خانه‌های‌ خود بیرون‌ می‌آمدند، چنان‌ با وقار و آرام‌ راه‌ می‌رفتند که‌ گویی‌ بر سر آنان‌ کلاغ‌ نشسته ‌است‌ در حالی‌ که‌ جامه‌های‌ سیاهی‌ پوشیده‌ بودند».

منبع : سایت (الإسلام سؤال وجواب).

 

والله اعلم

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com