::ISLAMPP.COM::     دانلود کل سایت بصورت آفلاین! کلیک کنید
 

نمايش فتاوى

 

فتاوى -->> -->>  فتواى انتخاب شده

اگر خواسته پدرش برای خوردن دارو را نپذیرد آیا این عاق پدر محسوب می شود؟
شماره فتوى 9038

تعداد بازديد 5989

فرستادن به دوست 

 چاپ كردن

تاريخ اضافه 2014-02-04

 

من بیماری آسم دارم و در طول سال زیاد به بیمارستان مراجعه می کنم، در آنجا ماده کورتیزون به من می دهند که بر استخوان بدنم تاثیر می گذارد، من هم از ترس هلاک شدن خوردن آنرا قطع نمودم و پدرم بخاطر آن خشمگین شده، آیا با اینکارم موجب عاق پدرم شده ام؟

 

2- درد معده هم دارم که اینهم موجب کثرت گاز معده شده، برای نمازم چگونه طهارت بگیرم؟ و بخاطر این مشکلات نمی توانم زیاد راه بروم و از زمانیکه کورتیزون را قطع کردم بیشتر احساس خستگی دارم، پزشک به من گفته در منزل بمانم و لذا زیاد نمی توانم به مسجد بروم، مگر برای نماز جمعه، آیا گناهی بر من هست؟


الحمدلله،

از الله متعال مسئلت داریم که شما را شفاء دهد و بر آنچه مبتلا شده اید صبر و اجر عنایت فرماید.

اولا : اگر استفاده از این دارو به شما ضرری وارد می کند و بر استخوان بدنتان تاثیر منفی می گذارد، ایرادی ندارد که استفاده از آنرا قطع کنید، زیرا شما ملزم به تناول چیزی نیستید که بر جسمتان زیان وارد سازد، پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند : «لاضرر و لاضرار» ابن ماجه (2341).

یعنی: «نه به خود ضرر برسانید و نه به دیگران».

اما در این مورد باید به پزشک خود مشورت کنید، چه بسا قطع این دارو ضرر بیشتری بر سلامتی شما دربرداشته باشد، یعنی ضرر ترک دارو از ضرر استعمال آن بیشتر باشد، بنابراین شما باید بین مزایای استفاده از آن دارو و بین مفاسد قطع آن موازنه ایجاد کنید.

و اگر ثابت شد که استعمال آن دارو به شما ضرر می رساند، در اینحالت نخوردن آن و نپذیرفتن خواست پدر نمی تواند عقوق والدین باشد، زیرا اطاعت از والدین تنها در امورات نیک و خوب است، چنانکه پیامبر صلی الله علیه وسلم می فرمایند : « إِنَّمَا الطَّاعَةُ فِی الْمَعْرُوف ». یعنی : «اطاعت تنها در امر خیر واجب است (نه در امر شر)» بخاری (7257) ومسلم (1840).

 

دوما : در مورد کثرت گاز معده؛ ابتدا بایستی در پی علاج آن باشید تا نماز را با خشوع و اطمینان و همراه جماعت در مسجد بخوانید، اگر همچنان خروج باد شکم استمرار داشت، در آنصورت :

- اگر خروج آن برای مدت زمانی مناسب قطع نشد که بتوان در آن مدت هم وضوء گرفت و هم نماز خواند؛ پس این همان سلس ریح نام دارد که شرعا رخصتی برای اینگونه افراد وجود دارد : کافیست هرگاه وقت نماز فرض فرا رسید و اذان داده شد بروید و وضوء بگیرید، و با آن وضوء  - تا وقت نماز بعدی - نماز فرض یا سنت بخوانید، و اگر در این مدت بادی بیرون آمد ایرادی ندارد حتی اگر در اثنای نماز باشد و نماز ان شاء الله صحیح است چون معذور هستید، اما هرگاه وقت نماز فرض بعدی فرا رسید بایستی دوباره وضوی تازه ای بگیرید و با آن نماز بخوانید و مثل سابق تا زمان فرا رسیدن نماز بعد می توانید از آن وضوء استفاده کنید ...

- اما اگر خروج باد برای مدت زمانی مناسب قطع بشود که بتوان در آن مدت هم وضوء گرفت و هم نماز خواند؛ در اینحالت بر شما لازمست در این فاصله زمانی وضوء گرفته و نمازتان را بخوانید، حتی اگر منجر به ترک نماز جماعت شود.

 

سوما : اگر رفتن به مسجد بر سلامتی شما ضرری وارد کند و یا رفتن به آنجا بر شما سخت و دشوار آید، ایرادی ندارد که در خانه خود نماز بخوانید، چرا که الله متعال کسی را بیشتر از طاقتش مکلف نمی گرداند، چنانکه می فرماید : « فَاتَّقُوا اللَّهَ مَا اسْتَطَعْتُمْ » (تغابن 16). یعنی : «پس تا انداز ای که توانایی دارید تقوای الهی پیشه کنید». و می فرماید : « لا یُکَلِّفُ اللَّهُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَهَا ». یعنی : خداوند هیچ نفسی را جز به اندازه تواناییش مکلف نمی گرداند.

در عوض هرگاه احساس قوت و نشاط کردید به مسجد بروید، باز الله متعال خواستاریم شما را شفاء دهد و سلامتی عنایت فرماید.

منبع : سایت (الإسلام سؤال وجواب).

 

والله اعلم

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

 

IslamPP.Com