::ISLAMPP.COM::     دانلود کل سایت بصورت آفلاین! کلیک کنید
 

نمايش فتاوى

 

فتاوى -->> -->>  فتواى انتخاب شده

برای انجام تلقیح مصنوعی در رمضان نیاز دارد روزه اش را بشکند
شماره فتوى 9080

تعداد بازديد 6450

فرستادن به دوست 

 چاپ كردن

تاريخ اضافه 2014-02-17

 

چند سالی است ازدوج کردیم ولی تاکنون خداوند به ما بچه ای عطا نکرده، تا اینکه تصمیم گرفتیم تلقیح مصنوعی انجام دهیم، اما زمانی که برای ما تعیین کردند – با نظرداشت به زمان تخمک گذاری همسرم - در ماه مبارک رمضان خواهد بود، و لذا برای انجام عملیات، من و همسرم ناچاریم که روزه نباشیم، حال نمی دانم چکار کنیم؟ آیا خوردن روزه برای اینکار ضرورت تلقی می شود؟


الحمدلله،

نخست یادآوری می کنیم که انجام تلقیح مصنوعی مفاسدی بدنبال دارد، و حتی ثابت شده که پزشک های بسیاری عمدا نطفه مرد را با نطفه مرد دیگری جابجایی می کنند؛ گاهی به دلیل پستی شخصیت، و گاهی بخاطر طمع مال دنیا؛ چون می ترسد اگر از نطفه شوهر استفاده کند عمل موفقیت آمیز نباشد و بچه دار نشوند.

همچنین در بعضی از مراکز تخصصی و بیمارستانها ثابت شده که دچار خطا و اشتباه شده اند، و لذا علماء در این امر سخت گیری کرده اند و تلقیح مصنوعی را در حالتی که تخمک و اسپرم را نگهدارند و با تاخیر در رحم زن بکارند، جایز نمی دانند، و حتی بعضی از علماء در هر حالتی آنرا منع کرده اند، به این حجت که احتمال خطاء در آن وجود دارد و منجر به اختلاط نسب و مفاسد دیگری خواهد شد. برای توضیحات بیشتر به فتوای (2290) و (2289) و (6033) مراجعه کنید.

 و اما انجام تلقیح مصنوعی (IVF) بعنوان ضرورت تلقی نخواهد شد که به سبب آن زوجین روزه خود را بشکنند، زیرا می توانند وقت آنرا به تاخیر بیاندازند و به بعد از ماه رمضان موکول کنند و یا در شب صورت گیرد.

و توصیه می کنیم که بر قدر الهی صبر پیشه کنید و از اسباب مشروع دیگری برای بچه دار شدن استفاده نمائید، و اگر بر انجام آن اصرار داشتید پس بایستی با تمام قوت احتیاط کنید و مراقب باشید که تخمک یا اسپم بیگانه ای در این عمل وارد نشود، و در نزد پزشکی که اهل ثقه و امانت است آنرا انجام دهید، و نباید در روز رمضان باشد چون اضطراری برای آنوقت درکار نیست.

منبع : سایت (الإسلام سؤال وجواب).

 

والله اعلم

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

 

IslamPP.Com