::ISLAMPP.COM::     دانلود کل سایت بصورت آفلاین! کلیک کنید     ::ISLAMPP.COM::     @ توجه توجه @ به سؤالات تکراری پاسخ داده نخواهد شد، پس لطفا قبل از ارسال سوال، در سایت جستجو کنید@

 اخبار جديد

صفحه أصلى

فتاواى متن

فتاواى صوتى

فتاواى تصويرى

گروهبندى فتاوى

كتابخانه فتاوى

جديدترين فتاوى

دانلود کتاب

اصول و تعبير خواب

فرستادن سؤال

جستجو در سايت

پيشنهادات و انتقادات

ارتباط با ما

درباره ما

آمار سايت

7108321 تعداد بازديد سايت

29705 تعداد كل فتاوى

9091 تعداد فتاواى متن

11381 تعداد فتاواى صوتى

9233 تعداد فتاواى تصويرى

169315896 تعداد كل فتاواى خوانده وشنيده شده

119365 تعداد كل فتاواى ارسال شده

 

نمايش فتاوى

 

فتاوى -->> -->>  فتواى انتخاب شده

حکم لمس کتابها و مجلاتی که حاوی آیات قرآنی هستند، بدون وضوء یا طاهر بودن
شماره فتوى 8805

تعداد بازديد 5831

فرستادن به دوست 

 چاپ كردن

تاريخ اضافه 2013-12-12

 

از جناب علامه ابن عثیمین سوال شد : آیا بر کسی که جنب یا حائض باشد، حرام است که کتابها و مجلاتی که مشتمل بر آیات قرآنی هستند را لمس نماید؟


الحمدلله،

«بر شخص جنب یا حائض یا کسی که وضوء ندارد حرام نیست کتاب یا مجلاتی را که محتوی آیاتی از قرآن هستند لمس کند، زیرا (این کتابها و مجلات) مصحف (قرآن) نیستند (و لذا حکم آنرا ندارند)». "مجموع فتاوی ابن عثمین" (4/225) .

 

توجه : برای انسان بی وضوء جایز نیست که خود آیات را با دستش لمس کند، حتی اگر آن آیات در مصحف نباشند و بر کتابی دیگر نوشته شده باشد، زیرا حکم آیات به مفردی همان حکم مصحف را دارد که لمس آن بدون وضوء ناجایز است. اما اگر علاوه بر آیات قرآن نوشته های دیگری هم درون کتاب باشد، مثل کتب تفسیر یا فقه، اینجا بر اساس اغلبیت حکم می شود؛ اگر اغلب نوشته های آن آیات قرآن باشد در آنصورت بدون داشتن وضوء لمس نشود، یعنی آن کتاب نباید لمس شود، ولی اگر اغلب نوشته ها غیر آیات باشند بدون وضوء نیز لمس شود مانعی ندارد.

شیخ الاسلام ابن تیمیه می گوید : «و آنچه که در آن آیه ای از قرآن نوشته شده است، (خود) آیه به مفردی حکم مصحف را دارد، ولی اگر همراه آیات قرآن، نوشته دیگری هم باشد، بر اساس اغلبیت حکم می شود، پس لمس کتب تفسیر و حدیث و فقه و رسائل (علماء) که در آن آیات قرآنی نوشته شده جایز است» شرح العدة (1/385).

 

والله اعلم

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com