::ISLAMPP.COM::     دانلود کل سایت بصورت آفلاین! کلیک کنید     ::ISLAMPP.COM::     @ توجه توجه @ به سؤالات تکراری پاسخ داده نخواهد شد، پس لطفا قبل از ارسال سوال، در سایت جستجو کنید@

 اخبار جديد

صفحه أصلى

فتاواى متن

فتاواى صوتى

فتاواى تصويرى

گروهبندى فتاوى

كتابخانه فتاوى

جديدترين فتاوى

دانلود کتاب

اصول و تعبير خواب

فرستادن سؤال

جستجو در سايت

پيشنهادات و انتقادات

ارتباط با ما

درباره ما

آمار سايت

3634167 تعداد بازديد سايت

29705 تعداد كل فتاوى

9091 تعداد فتاواى متن

11381 تعداد فتاواى صوتى

9233 تعداد فتاواى تصويرى

168424602 تعداد كل فتاواى خوانده وشنيده شده

118961 تعداد كل فتاواى ارسال شده

 

نمايش فتاوى

 

فتاوى -->> -->>  فتواى انتخاب شده

ولی و سرپرست ولد الزنا در هنگام عقد نکاح او کیست؟
شماره فتوى 8824

تعداد بازديد 5728

فرستادن به دوست 

 چاپ كردن

تاريخ اضافه 2013-12-16

 

زنی با مردی مرتکب زنا می شود و بر اثر آن حامله می شود و دختری بدنیا می آورد، آن زن با مرد دیگری ازدواج می کند و با هم توافق می کنند که دخترش نیز همراهش باشد، بیست سال پس از آن برای دختر آن زن – که حاصل رابطه نامشروع بوده – خواستگار می آید و قرار ازدواج می گذارند، حال ولی و سرپرست این دختر برای عقد نکاحش بر عهده کیست، چون شنیدیم ازدواج دختر بدون اجازه و حضور ولی و سرپرستش منعقد نمی شود.


الحمدلله،

اولا : فقهاء اختلاف نظر دارند که آیا ولدالزنا به زانی (یعنی مرد زناکار) منتسب می شود یا به زانیه (مادرش)؟ جمهور علماء گفتند : بچه به مرد زناکار منتسب نمی شود، بلکه به مادرش ملحق می شود، بنابراین روابط محرمیت و توارث بین ولد الزنا و پدرش (زانی) برقرار نیست.

علامه ابن عثیمین می گوید : « بچه ای که از راه زنا متولد می شود، فرزند مادرش است نه پدرش (یعنی مرد زانی)؛ به دلیل عمومیت فرموده نبوی صلی الله علیه وسلم : « الْوَلَدُ لِلْفِرَاشِ وَلِلْعَاهِرِ الْحَجَرُ ». یعنی : « بچه به صاحب فراش منسوب می‌شود و زنا کار جز رسوایی چیز دیگری عایدش نمی‌شود» متفق علیه. و مراد از عاهر یعنی : شخص زانی، یعنی فرزندی برای او نیست.. و اگر آن مرد زانی توبه کرد و با آن زن ازدواج نمود، باز بچه فرزند او محسوب نخواهد شد، و از او ارث نمی برد هرچند که آن مرد ادعاء کند که بچه اوست، زیرا فرزند شرعی او نیست» "فتاوی إسلامیة" (3/370).

 

دوما : بعد از آنکه مقرر گشت که ولد الزنا به زانی منتسب نمی شود، بنابراین او (یعنی ولد الزنا) عصبه ای نخواهد داشت، و عصبه یعنی : نزدیکان و بستگان مذکر از جانب پدر .

در کتاب "أسنی المطالب" (13/288) آمده : «ولد الزنا عصبه ندارد، چونکه نسبت او با پدرش قطع شده است».

و بعضی از علماء گفتند : عصبه ولد الزنا در مسئله میراث؛ مادرش است، یا عصبه مادرش است، اما در مسئله نکاح و غیر آن بدون عصبه است.

در کتاب "الإقناع" (4/505) آمده : «عصبه ولد الزنا، عصبه ی مادرش است، البته فقط در ارث .. پس در مسئله ازدواج و غیر آن برای ولد الزنا ولایتی وجود ندارد».

بر این اساس؛ این دختر از جهت نسب بدون ولی است، و برای همین این حاکم و یا قاضی شرع است که ولایت او را برعهده می گیرد، به دلیل فرموده نبوی صلی الله علیه وسلم : « السُّلْطَانُ وَلیُّ مَنْ لا وَلیَّ لَهُ » أبوداود (2083) وترمذی (1102) وصححه الألبانی فی صحیح أبی داود .

یعنی : « حاکم ولی کسی است که ولی ندارد».

و اگر در کشوری زندگی کند که حاکم مسلمان و یا قاضی شرع وجود نداشته باشد، در آنصورت مدیر مرکز اسلامی یا انجمن اسلامی شهر، ولایت او را برعهده گیرد، و اگر اینهم نبود پس امام مسجد ولایتش را برعهده گیرد.

منبع : سایت (الإسلام سؤال وجواب).

 

والله اعلم

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com