::ISLAMPP.COM::     دانلود کل سایت بصورت آفلاین! کلیک کنید     ::ISLAMPP.COM::     @ توجه توجه @ به سؤالات تکراری پاسخ داده نخواهد شد، پس لطفا قبل از ارسال سوال، در سایت جستجو کنید@

 اخبار جديد

صفحه أصلى

فتاواى متن

فتاواى صوتى

فتاواى تصويرى

گروهبندى فتاوى

كتابخانه فتاوى

جديدترين فتاوى

دانلود کتاب

اصول و تعبير خواب

فرستادن سؤال

جستجو در سايت

پيشنهادات و انتقادات

ارتباط با ما

درباره ما

آمار سايت

7083142 تعداد بازديد سايت

29705 تعداد كل فتاوى

9091 تعداد فتاواى متن

11381 تعداد فتاواى صوتى

9233 تعداد فتاواى تصويرى

169312299 تعداد كل فتاواى خوانده وشنيده شده

119359 تعداد كل فتاواى ارسال شده

 

نمايش فتاوى

 

فتاوى -->> -->>  فتواى انتخاب شده

شروط و ضوابط ورزش کردن زنان و بانوان
شماره فتوى 8898

تعداد بازديد 5926

فرستادن به دوست 

 چاپ كردن

تاريخ اضافه 2014-01-02

 

من یک دختر 15 سال سن دارم، در مدرسه کلاس ریاضی داریم که شامل تعدادی از انواع ورزشهای متداول است که مربی به ما آموزش می دهد، آیا برای یک زن مسلمان ممکن است که از این ورزشها انجام دهد و یا به باشگاه ورزشی برود؟


الحمدلله،

ورزش فواید جسمی و روحی زیادی دارد، اما متاسفانه در عصر و زمان ما ورزش کردن شکل دیگری یافته است و گاها با منکرات و محرماتی توأم شده است، لذا لازمست یکسری ضوابط شرعی را مراعات نموده و مدنظر داشت تا ورزش کردن برای ورزشکار مباح شود، اگر کسی با این ضوابط مخالفت ورزد در آنصورت انجام آن ورزش برای او جایز نیست، و از جمله این ضوابط بصورت زیر است :

1- ورزش زنان باید بطور کامل از دید و نگاه مردان به دور باشد، چه مربی باشد یا استاد باشد یا دانش آموز یا مسئولین باشگاه و یا مدرسه باشند یا تماشاچی و غیره، بطور کلی زنان نباید در محیط و شرایطی ورزش کند که مردی آنان را ببیند، پس باید از فیلمبرداری هم جلوگیری شود تا مبادا در دست مردان بیافتد و آنرا مشاهده کنند.

و لذا برای یک زن مسلمان بهتر و احوط آنست که در محیط خانه ورزش کند نه در باشگاه و سالن ورزشی و یا مدارس و یا ورزشگاه، حتی اگر در این اماکن مردی هم نباشد باز ترک ورزش در آنجا بهتر است، زیرا بعید نیست که انسان ضعیف الایمانی اقدام به تصویربرداری کند بدون آنکه کسی بفهمد، بهر حال اگر در یکی از این اماکن اختلاط زن و مرد باشد ورزش کردن آنجا جایز نیست.

2- با لباس باحیاء و مناسبی ورزش کند، پس برای زن حلال نیست که با لباس کوتاه و یا تنگ و یا شفاف ورزش کند، این شرط عام است و حتی باید در بین ورزشکاران زن هم رعایت شود.

مردان نیز در وقت ورزش باید این شروط را در مورد پوشش خود رعایت کنند، اللخصوص در ورزشهایی مثل : شنا، کشتی، فوتبال، ژیمناستیک، و بسکتبال و غیره ..

3- در مسابقاتی که صورت می گیرد نباید قماری روی دهد، مثلا طرفین مسابقه دهنده پول و یا جایزه ای تامین کنند و سپس برنده آنرا بردارد، ولی اگر جایزه را طرف سومی تامین کند و دو طرف مسابقه دهنده نقشی در تامین جایزه نداشته باشند، ایرادی ندارد برنده جایزه را بردارد.

برای توضیحات بیشتر به فتوای (6483) مراجعه کنید.

4- ورزش نباید منجر به دشمنی و کینه و کدورت بین مسلمانان شود، چنانکه متاسفانه چنین چیزی در بین دو ملت مسلمان یا مردمان دو شهر مسلمان و یا چند مسلمان با هم مشاهده می شود، یعنی ملتهای مسلمان تنها به تقسیمات جغرافیایی برای تفرقه و جدایی بسنده نکرده اند و مسابقات ورزشی هم مزید بر علت شده تا بین طرفداران دو طرف که هر دو مسلمان هستند مشاجره و خصومت ایجاد شود.

4- در اوقات و زمان محدودی به ورزش کردن بپردازد، و جایز نیست که واجبات دینی و دنیوی غافل ماند.

5- پخش موسیقی در هنگام تمرین یا مسابقه و بازی جایز نیست.

6- از تشابه به کفار پرهیز شود، چه در نحوه آرایش یا پوشش یا غیره ..

7- نباید ورزشی انجام دهد که در آن به سر و صورت ضربه وارد می شود، و یا آداب ملتهای مشرک را انجام دهد مثل خم شدن برای مربی یا همرزم ها .

هرگاه تمام این شروط مراعات شوند، در آنصورت زن می تواند ورزش خود را انجام دهد، و زن مسلمان می تواند در اماکن مخصوص زنان این شروط را همراه دیگر خواهرانش رعایت کند، و اگر مدرسه دخترانه بود و مربی و مسئولین آن همه زن بودند و در وقت ورزش و تمرین هیچ مردی در محیط آنها نبود، و سایر شروط فوق الذکر هم مراعات شد، ایرادی ندارد که در آنجا ورزش کند، در غیر اینصورت نباید مرتکب یکی از آن منکرات شود.

با اقتباس از : سایت (الإسلام سؤال وجواب).

 

والله اعلم

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com