::ISLAMPP.COM::     دانلود کل سایت بصورت آفلاین! کلیک کنید     ::ISLAMPP.COM::     @ توجه توجه @ به سؤالات تکراری پاسخ داده نخواهد شد، پس لطفا قبل از ارسال سوال، در سایت جستجو کنید@

 اخبار جديد

صفحه أصلى

فتاواى متن

فتاواى صوتى

فتاواى تصويرى

گروهبندى فتاوى

كتابخانه فتاوى

جديدترين فتاوى

دانلود کتاب

اصول و تعبير خواب

فرستادن سؤال

جستجو در سايت

پيشنهادات و انتقادات

ارتباط با ما

درباره ما

آمار سايت

3634152 تعداد بازديد سايت

29705 تعداد كل فتاوى

9091 تعداد فتاواى متن

11381 تعداد فتاواى صوتى

9233 تعداد فتاواى تصويرى

168424594 تعداد كل فتاواى خوانده وشنيده شده

118961 تعداد كل فتاواى ارسال شده

 

نمايش فتاوى

 

فتاوى -->> -->>  فتواى انتخاب شده

حکم خوردن چشم و سر ماهی
شماره فتوى 9000

تعداد بازديد 5798

فرستادن به دوست 

 چاپ كردن

تاريخ اضافه 2014-01-26

 

روزی بهمراه دوستم به یک رستوران رفتیم و ماهی سفارش دادیم، برای ما یک ماهی که با تمام اعضایش پخته شده بود را آوردند، من از خوردن سر ماهی لذت می برم، وقتی چشم آنرا می خوردم دوستم به من متذکر شد که خوردن چشم ماهی در اسلام حرام است، آیا آنچیزی که او گفت صحت دارد؟


الحمدلله،

خدای متعال صید دریا را برای ما حلال کرده است، چنانکه می فرماید : «أُحِلَّ لَکُمْ صَیْدُ الْبَحْرِ وَطَعَامُهُ» (مائده 96). یعنی : «صید دریا و طعام آن برای شما حلال است».

و پیامبر صلی الله علیه وسلم بیان فرمودند که مردار دریا حلال است، از جمله ماهی که بدون ذبح صید می شود حلال است، اما عضوی از ماهی را مستثناء نکردند که خوردنش حرام باشد، لذا خوردن ماهی با جمیع اعضای بدنش حلال است، هم گوشت و هم پوست و هم سر و چشم آن ..

جای تعجب دارد که این شخص چگونه به خود جرأت می دهد و چیزی را که خداوند متعال حلال کرده را حرام می کند؟! این کار بسیار خطیر است، الله متعال می فرماید : « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا لا تُحَرِّمُوا طَیِّبَاتِ مَا أَحَلَّ اللَّهُ لَکُمْ وَلا تَعْتَدُوا إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ الْمُعْتَدِینَ » (مائده 87).

یعنی : «ای کسانی که ایمان آورده‏اید! چیزهای پاکیزه را که خداوند برای شما حلال کرده است، حرام نکنید! و از حدّ، تجاوز ننمایید! زیرا خداوند متجاوزان را دوست نمی‏دارد».

و می فرماید : «وَلا تَقُولُوا لِمَا تَصِفُ أَلْسِنَتُکُمُ الْکَذِبَ هَذَا حَلالٌ وَهَذَا حَرَامٌ لِتَفْتَرُوا عَلَی اللَّهِ الْکَذِبَ إِنَّ الَّذِینَ یَفْتَرُونَ عَلَی اللَّهِ الْکَذِبَ لا یُفْلِحُونَ» (نحل 116).

یعنی : « به خاطر دروغی که بر زبانتان جاری می‏شود نگویید: «این حلال است و آن حرام»، تا بر خدا افترا ببندید به یقین کسانی که به خدا دروغ می‏بندند، رستگار نخواهند شد».

بر این شخص - که بر خداوند افتراء بسته و چیزی را تحریم کرده که خدا آنرا حلال دانسته - واجب است به درگاه او تعالی توبه کند، و بار دیگر به خود جرأت ندهد که بدون علم سخن بگوید و چیزی را که حلال است را بر مردم حرام بگرداند، اگر او از خوردن چشم ماهی یا هر طعام دیگری نفرت دارد ایرادی ندارد که از آن نخورد ولی نباید آنرا حرام کند، پیامبر صلی الله علیه وسلم از بوی سیر بیزار بود و فرمود : «مَنْ أَکَلَ مِنْ هَذِهِ الشَّجَرَةِ الْخَبِیثَةِ شَیْئًا فَلا یَقْرَبْنَا فِی الْمَسْجِدِ فَقَالَ النَّاسُ حُرِّمَتْ حُرِّمَتْ فَبَلَغَ ذَلِکَ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ فَقَالَ أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ لَیْسَ لِی تَحْرِیمُ مَا أَحَلَّ اللَّهُ وَلَکِنَّهَا شَجَرَةٌ أَکْرَهُ رِیحَهَا» مسلم (565).

یعنی : «هر کس از این درخت خبیثه چیزی بخورد، پس به مسجد ما نزدیک نشود». مردم گفتند : سیر حرام شد، این سخن مردم به پیامبر صلی الله علیه وسلم رسید و ایشان فرمود : «ای مردم! من نمی‌‌توانم آنچه را خداوند برایم حلال کرده، حرام کنم؛ بلکه من از بوی این درخت بدم می‌‌آید».

و یا پیامبر صلی الله علیه وسلم با وجود آنکه از خوردن سوسمار اکراه داشت، اما آنرا بر مردم حرام اعلام نکردند، بنابراین مسلمان باید مراقب دین خود باشد و بدون علم چیزی را به دین خدا نسبت ندهد که جزو آن نیست، چه اینکار یعنی افتراء بستن بر خدا، و این گناه بزرگیست.

منبع : سایت (الإسلام سؤال وجواب).

 

والله اعلم

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com