::ISLAMPP.COM::     دانلود کل سایت بصورت آفلاین! کلیک کنید     ::ISLAMPP.COM::     @ توجه توجه @ به سؤالات تکراری پاسخ داده نخواهد شد، پس لطفا قبل از ارسال سوال، در سایت جستجو کنید@

 اخبار جديد

صفحه أصلى

فتاواى متن

فتاواى صوتى

فتاواى تصويرى

گروهبندى فتاوى

كتابخانه فتاوى

جديدترين فتاوى

دانلود کتاب

اصول و تعبير خواب

فرستادن سؤال

جستجو در سايت

پيشنهادات و انتقادات

ارتباط با ما

درباره ما

آمار سايت

7312835 تعداد بازديد سايت

29705 تعداد كل فتاوى

9091 تعداد فتاواى متن

11381 تعداد فتاواى صوتى

9233 تعداد فتاواى تصويرى

170146885 تعداد كل فتاواى خوانده وشنيده شده

120241 تعداد كل فتاواى ارسال شده

 

نمايش فتاوى

 

فتاوى -->> -->>  فتواى انتخاب شده

بکار بردن جنین بعنوان مصدر تامین اعضاء پیوندی دیگران
شماره فتوى 9052

تعداد بازديد 5935

فرستادن به دوست 

 چاپ كردن

تاريخ اضافه 2014-02-08

 

در بعضی از اماکن پزشکی از اندام جنین های سقط شده برای پیوند اعضاء بر روی دیگران استفاده می کنند، حکم آن چیست؟


الحمدلله،

متاسفانه امروزه در دنیا تجارتی رواج یافته که بعنوان تجارت جنین شناخته می شود، بعضی از پزشکها مرتکب عمل شنیعی شده و عمدا جنین هایی را سقط می کنند تا اعضای بدنش را به افراد ثروتمند بفروشند، بدون تردید این کار جرم بزرگی است، که منجر به مرگ و قتل عمدی شده و هدف از آن رسیدن به مال است، و این ظلم بزرگی است و حکم آن واضح و روشن است.

و اما در مورد موضوع بکارگیری جنین بعنوان مصدر تامین پیوند اعضاء؛ فقهای « مجمع الفقه الإسلامی » درباره آن بصورت زیر فتوا صادر نمودند :

« اولا : بکاربردن جنین بعنوان مصدر تامین اعضاء پیوندی در انسان دیگری جایز نیست، مگر در حالتهای (خاصی) و با ضوابطی که باید تماما مراعات شوند :

الف : سقط جنین به منظور بکاربردن اعضای بدنش برای پیوند در بدن انسان دیگری جایز نیست، و سقط تنها بصورت طبیعی و غیر عمد بدون ایراد است، و یا با وجود عذر شرعی سقط شود، و انجام عمل جراحی بقصد بیرون آوردن جنین جایز نیست مگر آنکه اینکار موجب حفظ جان مادر باشد.

ب : اگر حیات جنین (بعد از سقط شدن) قابل دوام باشد؛ لازمست به علاج پزشکی روی آورد تا حیاتش باقی بماند و از او محافظت شود، نه اینکه اعضای بدنش بقصد پیوند فروخته یا بکاربرده شود، و اگر حیاتش قابل دوام نبود؛ باز استفاده (از اعضای بدن او) جایز نیست مگر بعد از مرگش با شروط شرعی .

دوما : انجام عمل پیوند اعضاء برای مقاصد و اهداف تجاری بطور مطلق جایز نیست.

سوما : لازمست بر عمل پیوند اعضاء یک هیئت متخصص و مورد اطمینان اشراف و نظارت داشته باشند. والله اعلم» "مجمع الفقه الإسلامی" ص 119.

 

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

 

IslamPP.Com