الحمدلله،
گناه زنا از بزرگترین گناهان است، تا جائیکه الله متعال آنرا مقارن با شرک و قتل نفس قرار داده است، می فرماید : « وَالَّذِینَ لَا یَدْعُونَ مَعَ اللَّهِ إِلَهًا آخَرَ وَلَا یَقْتُلُونَ النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ وَلَا یَزْنُونَ وَمَن یَفْعَلْ ذَلِکَ یَلْقَ أَثَامًا» (فرقان 68).
یعنی : « و کسانی که معبود دیگری را با خداوند نمیخوانند؛ و انسانی را که خداوند خونش را حرام شمرده، جز بحق نمیکشند؛ و زنا نمیکنند؛ و هر کس چنین کند، مجازات سختی خواهد دید».
و مجازات زناکار اینست :
1- اگر محصن (یعنی ازدواج کرده) باشد، عقوبت او سنگسار است.
2- اگر غیر محصن باشد و یا زن باکره باشد؛ عقوبت او صد ضربه شلاق و یکسال تبعید است، چنانکه در حدیث عباده بن صامت رضی الله عنه آمده که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند : مسلم و اصحاب سنن (شبیه این حدیث) را از عباده بن صامت اما از طریق دیگری روایت کردند که در آن پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند : « خُذُوا عَنِّی قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِیلًا الْبِکْرُ بِالْبِکْرِ جَلْدُ مِائَةٍ وَتَغْرِیبُ سَنَةٍ ..». یعنی : « بگیرید از من (این حکمرا): به تحقیق که خداوند برای زناکاران راهی مقرر کرد، مجازات زنای زنی که شوهر نکرده و مردی که زن نگرفته صد تازیانه و تبعید یکسال است ..». مسلم ( 1690 ).
اما اگر زانی یا زانیه به سن بلوغ نرسیده باشند، بر طبق رأی تمامی علماء حدی بر او جاری نمی شود، امام ابن قدامه می گوید : «هیچ اختلافی در این نیست که داشتن بلوغ و عقل در وجوب حد معتبر اند» " المغنی " ( 8 / 134 ).
دلیل آن فرموده پیامبر صلی الله علیه وسلم است : « رُفِعَ الْقَلَمُ عَنْ ثَلَاثٍ عَنْ النَّائِمِ حَتَّی یَسْتَیْقِظَ وَعَنْ الصَّغِیرِ حَتَّی یَکْبُرَ وَعَنْ الْمَجْنُونِ حَتَّی یَعْقِلَ أَوْ یُفِیقَ » نسائی (3432) وصححه الألبانی فی صحیح النسائی ( 3210 ) .
یعنی : « قلم (تکلیف) از سه گروه برداشته شده است: از فرد خوابیده تا بیدار شود، و از بچه تا بزرگ (و بالغ) گردد، و از دیوانه تا عاقل شود، یا به هوش آید».
با این وجود لازمست که زناکار نابالغ را تنبیه و تادیب نمود، و اگر ثابت شود که ولی و سرپرست او در معصیت وی کوتاهی و سهل انگاری نموده مثلا به فرزندش چنین اجازه ای داده باشد و یا اجازه دوستی با غیر همجنسش را داده است، او نیز می بایست تعزیر و تنبیه شود.
منبع : سایت (الإسلام سؤال وجواب).
والله اعلم
وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com
|